Skip to content

NIEUWSNIEUWS

Wachtlijst

09-11-2021. Vanwege een te lange wachttijd is het momenteel helaas niet mogelijk om nieuwe aanmeldingen te doen voor locatie Den Helder. Bij locatie Schagen is de wachttijd voor kinderen/jongeren momenteel ca. 14 weken. Het is bij locatie Schagen momenteel niet mogelijk om aanmeldingen te doen voor volwassenen. 

De behandeling sluit direct aan op de intakefase. Er is dus geen behandelingswachttijd. De wachttijd is niet afhankelijk van waar men verzekerd of woonachtig is.

Het is helaas onmogelijk om de wachttijd exact vast te stellen, omdat vooraf niet bekend is hoe lang behandelingen duren.Wij doen ons uiterste best u zo snel mogelijk van dienst te zijn. U wordt door een van onze medewerkers gebeld wanneer u aan de beurt bent. Omdat wij de wachttijd niet te ver willen laten oplopen, hanteren wij de volgende werkwijze. Wanneer er 45 aanmeldingen op de wachtlijst staan, gaat deze tijdelijk dicht. Wanneer er weer zoveel behandelingen zijn gestart dat er minder dan 25 aanmeldingen over zijn, gaat de wachtlijst weer open.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn overeengekomen (de treeknormen).

Afscheid Wies Keulen & verhuizing praktijk locatie Schagen

In verband met een verhuizing naar het Oosten van het land heeft Wies Keulen afscheid genomen van Psychologenpraktijk Noordkop.
Locatie Schagen van Psychologenpraktijk Noordkop is om die reden verhuisd.

 

Het nieuwe bezoek- en postadres is:

Grotewallerweg 3-03

1742 NM Schagen

Vergoeding van behandeling 2021

Jeugd t/m 17 jaar: De praktijk heeft in 2021 contracten met de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen.

 

Volwassenen vanaf 18 jaar: De praktijk heeft in 2021 een contract voor Basis GGZ en Specialistische GGZ afgesloten met verzekeraars Achmea, A.S.R., CZ, DSW, ENO, EUCARE, ONVZ, VGZ (waaronder Univé) en Zorg en Zekerheid. De praktijk heeft in 2021 geen contract voor Basis GGZ en Specialistische GGZ afgesloten met verzekeraar Menzis.

Crisisdienst Noord-Holland-Noord

Sinds 1 juli 2018 is er een nieuwe regionale crisisdienst voor kinderen en jongeren tot 18 jaar in de regio Noord-Holland-Noord. De Crisisdienst Jeugd Noord-Holland-Noord is er voor kinderen en jeugdigen met een psychische, sociale of verstandelijke kwetsbaarheid die in crisis zijn, en waarbij direct deskundige hulp of zorg geboden moet worden.
De Crisisdienst Jeugd Noord-Holland-Noord wordt gevormd door een samenwerkingsverband bestaande uit: De Jeugd- & Gezinsbeschermers, Parlan en GGZ Noord-Holland-Noord/Triversum, kinder- en jeugdpsychiatrie. Voor LVB- en verslavingsexpertise zijn Lijn 5 en Brijder Jeugd betrokken. Ook het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis werkt samen met de Crisisdienst Jeugd Noord-Holland-Noord.


Eén telefoonnummer, 24/7 bereikbaar

Het telefoonnummer van de Crisisdienst Jeugd Noord-Holland-Noord is 088-7778887. Op de website www.crisisdienstjeugdnhn.nl zijn de contactgegevens van de crisisdienst altijd te vinden.

Scroll To Top